Original title:
Marketingový průzkum trhu s pivem ve vybraném regionu
Authors:
Badalcová, Aneta Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce je charakterizovat trh s pivem v České republice. Dále stanovení činitelů, které tento trh ovlivňují a v neposlední řadě identifikace novodobých trendů u nás i ve světě. Jako hlavní cíl této práce je charakterizování ideálního restauračního prostředí na základě preferencí spotřebitele, pomocí vhodného marketingového dotazníku. Získaná data a jejich analýza by měla být přínosem pro stávající i nově vznikající podniky na trhu s pivem. Marketingový průzkum trhu probíhal v Brně a okolí prostřednictvím kvantitativního sběru dat elektronickou formou. Na základě tohoto marketingového průzkumu bylo stanoveno, jak by měl vypadat ideální podnik a jaký by měl nabízet pivní i ostatní sortiment. Informace jsem čerpala z dostupné literatury, internetu a odborných článků.This thesis aims to characterize the beer market in the Czech Republic, determine factors that affect the market and identify the modern trends in our country and in the world. The main objective of this thesis is to characterize the ideal restaurant environment based on consumer preferences, using a suitable marketing questionnaire. Obtained data and their analysis should be beneficial to both existing and emerging businesses of the beer market. Market research took place in Brno and its surroundings through quantitative data collection in electronic form. Based on this marketing research, it was determined how ideal company should look like and what beer and other assortment it should offer. I gathered information from available literature, the Internet and scientific articles.
Keywords:
dotazník; marketingový průzkum; pivo; restaurační prostředí; trend; trh