Název:
Ekonomická analýza využití kvasných plynů z vinařského provozu
Autoři:
Vyskočil, Jiří Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce „Ekonomická analýza využití kvasných plynů z vinařského provozu“ se zabývá metodikou výpočtu uhlíkové stopy při výrobě vína a možnostmi na její snížení. V další části se práce zabývá metodikou na ekonomické zhodnocení investice do technologií na jímání kvasných plynů a na jejich další využití ve vinařství.The diploma thesis „Economic analysis of the utilization of fermentation gases from wine production" foceses on the methodology for calculating the carbon footprint during wine production and on the possibilities for reducing it. In the next part, the thesis focuses on the methodology for the economic evaluation of the investment in technologies for capturing of fermentation gases and their further utilization in the winery.
Klíčová slova:
carbon footprint; economic analysis; ekonomická analýza; fermentation gases; investice; investment; kvasné plyny; uhlíková stopa; výroba vína; wine production