Original title:
Nové trendy v cukrářství
Authors:
Floriánová, Lenka Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce " Nové trendy v cukrářství" zahrnuje základní rozdělení a popis surovin využívající se v cukrářství. Hlavní částí práce je popis nových materiálů, technologických postupů a druhů zdobení. Práce obsahuje i vývoj a historii cukrářského řemesla a rozdíly mezi tradiční a moderní cukrařinou. Ve své práci uvádím i použití různých druhů směsí a polotovarů, které se v cukrářství používají. V praktické části je vypracován a vyhodnocen dotazník a představení vlastní tvorby.Bachelor thesis is about new trends in confectioners. This thesis contains the dividing and specification of materials and using it for baking. Next part itis focused on new and modern materials and techniques. The differences between traditional and modern materials and techniques, also characteristic and the evolution of new trend in decoration and design is mentioned. In this thesis, I also commented of the using of semi products, preservatives, function and application of improvers. In practical part there was made public research in all age categories. In the end I created presentation of my own production.
Keywords:
cukrářské směsi; cukrářství; nové trendy; techniky zdobení