Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Jakost a využití listových těst
Floriánová, Lenka
Diplomová práce pojednává o kvalitě a využití listových těst z několika pohledů. Z hlediska senzorického, technologického i zdravotního. Celkem bylo použito 12 vzorků, 6 vzorků chlazených těst a 6 vzorků mražených těst. Vzorky byly zakoupené a jsou tedy běžně dostupné na trhu. Teoretická část popisuje historii, použité suroviny, technologii výroby a také zdravotní aspekty listových těst. Praktická část byla zaměřena na celkový rozbor zakoupených vzorků. Byla provedena senzorická analýza před i po upečení, stanovení množství tuku, hodnocení křehkosti na TIRA testu 27025, spektrofotometrické stanovení barvy a měření výšky výrobku po upečení. Senzorická analýza i objektivní metody měření ukázaly na rozdíly mezi jednotlivými vzorky v rámci dané skupiny a i mezi těsty chlazenými a mraženými. Celkově lze říci, že dopadla lépe těsta chlazená, z nichž byl téměř ve všech parametrech hodnocen nejlépe vzorek č. 3. Z mražených těst byl nejlépe hodnocen vzorek č. 9. Naměřené výsledky rovněž ukázaly na vhodnost použití jednotlivých vzorků, kdy vzorek č. 12 se nejlépe hodí na výrobu např. kremeší či řezů a naopak vzorky č. 3, 5, 6 se hodí více na záviny či trubičky.
Nové trendy v cukrářství
Floriánová, Lenka
Bakalářská práce " Nové trendy v cukrářství" zahrnuje základní rozdělení a popis surovin využívající se v cukrářství. Hlavní částí práce je popis nových materiálů, technologických postupů a druhů zdobení. Práce obsahuje i vývoj a historii cukrářského řemesla a rozdíly mezi tradiční a moderní cukrařinou. Ve své práci uvádím i použití různých druhů směsí a polotovarů, které se v cukrářství používají. V praktické části je vypracován a vyhodnocen dotazník a představení vlastní tvorby.

Viz též: podobná jména autorů
6 FLORIÁNOVÁ, Lucie
6 Florianová, Lucie
2 Floriánová, Linda
6 Floriánová, Lucie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.