Název:
Krizový management potravinářského podniku
Autoři:
Machová, Tereza Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2021
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá problematikou krizového managementu vybraného podniku. Hlavním cílem práce je navrhnout protikrizová opatření pro vybraný potravinářský podnik, která budou následně zobecněna pro další podniky v odvětví. Budou provedeny analýzy vnějšího a vnitřního prostředí podniku a za pomocí metody kauzální analýzy budou detekovány příčiny krize podniku. Bude také posouzena životaschopnost podniku. V návrhové části budou identifikovány konkrétní opatření, které by snížily dopad krize a zároveň pomohly k zefektivnění činnosti podniku.The diploma thesis deals with the issue of crisis management of a selected company. The main goal of this work is to propose anti-crisis measures for a selected food company, which will then be generalized to other companies in the sector. Analyses of the external and internal environment of the company will be performed and the causes of the company's crisis will be detected using the causal analysis method. The viability of the business will also be assessed. In the last part-specific measures, that would reduce the impact of the crisis and also help to streamline the company's operations, will be identified
Klíčová slova:
analyses of internal and external environment; analýza vnějšího a vnitřního prostředí podniku; anti-crisis measures; company; crisis management; krizový management; method of causal analysis; metoda kauzální analýzy; podnik; protikrizová opatření; viability of company; životaschopnost podniku