Název:
Návrh marketingové strategie Rodinné Farmy Škodovi
Autoři:
Rojová, Tereza Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Rojová, T. Návrh marketingové strategie rodinné Farmy Škodovi. Bakalářská prá-ce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2022. Cílem této bakalářské práce je navrhnout marketingovou strategii, která povede ke zvýšení podvědomí o rodinné Farmě Škodovi a jejich produktech. Farma Škodovi se specializuje na výkrm a porážku býků, společně s dalším zpracováním hovězího masa. Cíle, v podobě tvorby čtyř marketingových strategií, je dosaženo pomocí vypracování SWOT analýzy. Podkladem pro vytvořenou SWOT analýzu je literární rešerše, která se zabývá strukturou zemědělství v ČR a EU, živočišnou výrobou v ČR, spotřebou hovězího masa a nákupními zvyklostmi spotřebitele. Podstatná část literární rešerše se zabývá také studiemi týkajících se marketingu v zemědělství a vhodných způsobů propagace hovězího masa. Návrh vybrané marketingové strategie je uveden společně s kalkulací nákladů.Rojová, T. Marketing strategy for family Farm Škodovi. Bachelor thesis. Brno: Mendel University, 2022. The aim of this bachelor's thesis is to create a marketing strategy that will increase awareness of the family Farm Škodovi and their products. Farm Škodovi specializes in fattening and slaughtering bulls, along with further processing of beef. The goal of creating four marketing strategies is achieved by developing a SWOT analysis. The basis for the SWOT analysis is in literature research, which deals with the structure of agriculture in the Czech Republic and in the EU, animal production in the Czech Republic, beef consumption and consumer shopping habits. A substantial part of the literature research also deals with studies related to marketing in agriculture and suitable ways of promoting beef. The selected marketing strategy is presented along with the cost calculation.
Klíčová slova:
beef; bovine meat; cattle; family farming; hovězí maso; marketing hovězího masa; marketing in agriculture; marketing of bovine meat; marketing v zemědělství; rodinná farma; skot; spotřeba masa