Název:
Výroba kvalitní čokolády a její druhy
Autoři:
Budínová, Andrea Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na výrobu kvalitní čokolády a skládá se ze dvou částí. Teoretická část popisuje kakaové boby a jejich sběr, suroviny potřebné k výrobě čokolády a jejich vliv na kvalitu čokolády. Dále se zabývá celým procesem výroby čokolády, od smísení hmoty až ke konečnému výrobku a jeho skladování, následuje i výroba nugátu. V práci jsou rovněž popsány jednotlivé druhy čokolád a firmy zabývající se výrobou čokolád a jejich hlavní produkty. V praktické části byl sestaven dotazník, který byl zaměřen na konzumaci a nákup čokolády. Nejvíce oblíbená mezi konzumenty je mléčná čokoláda.This bachelor thesis focuses on the production of good-quality chocolate and consists of two parts. The theoretical part describes cocoa beans and their collection, material needed for the production of chocolate and its influence on the quality of chocolate. Further, it deals with the whole process of chocolate making, starting from mixing of the matter to the final product and its storing, as well as on the production of nougat. The work also describes individual kinds of chocolate and companies dealing in chocolate production and their main products. In the practical part a questionnaire was put together focusing on the consumption and purchase of chocolate. Consumers prefer milk chocolate.
Klíčová slova:
dotazník; druhy čokolády; kakaové boby; výroba čokolády