Název:
Inovace experimentálního e-nosu pro analýzu pachů v potravinářství
Překlad názvu:
Innovation of experimental e-nose for odor analysis in the food industry
Autoři:
Janošíková, Pavla ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstrakt: [cze][eng]
Tato práce se zabývá inovací programu pro zpracování dat přijatých ze senzorického zařízení známého pod názvem elektronický nos. Práce seznámí s možnostmi a využitím elektronického nosu. Dále také seznámí s nejznámějšími druhy analýz určených k rozpoznávání pachů, které mají uplatnění především v potravinářství, se zaměřením na analýzu hlavních komponent. Práce je zaměřena na vytvoření programu na mobilní zařízení pro zpracování dat z jednoduchého elektronického nosu a také na zpřesnění měření amoniaku a CO2. Program také musí umožnit bezdrátový příjem dat, jejich zpracování a uložení.
This work deals with innovation of the program for processing data acquired from sensory device known as electronic nose. The work introduces possibilities and utilization of a electronic nose. Furthermore it introduces some of the best known analysis for odor recognition that are used mainly in the food industry focusing on principal component analysis. The work focus on creation of mobile application that process data from a simple electronic nose and on improvement of ammonia and CO2 measurement accuracy. The program must also allow wireless data reception, their processing and storage.
Klíčová slova:
amoniak; analýza hlavních komponent; Bluetooth; CO2; Elektronický nos; mobilní aplikace; program; senzory plynů; ammonia; Bluetooth; CO2; Electronic nose; gas sensors; mobile application; principal components analysis; program
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/204949