Název:
Bezdrátové měření teploty připravovaného pokrmu
Překlad názvu:
Wireless temperature measurement prepared food
Autoři:
Pospíšil, Jiří ; Matyáš, Pavel (oponent) ; Zuth, Daniel (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Tato bakalářská práce má za cíl kontaktní měření teploty, následné vyhodnocení a bezdrátový přenos informací. Teoretická část pojednává o základních vlastnostech a funkcích mikrokontroléru a bezdrátové komunikace. V praktické části byla vyřešena úloha měření teploty připravovaného pokrmu sestrojením jehly obsahující digitální teplotní čidlo. Vyhodnocení bylo provedeno pomocí A/D převodníku mikrokontroléru ATmega8 – L, který zajišťuje i funkci řídící jednotky. Bezdrátový přenos dat byl realizován pomocí technologie Bluetooth. Pro možnost okamžitého zobrazení teploty uživateli byl použit sedmisegmentový LED displej. Součástí realizace byl návrh plošného spoje a sestrojení prototypu.
The goals of this bachelor's thesis are temperature measurment, data elaboration and wireless data transfer. Theoretical part introduces basic properties and functions of microcontroller and wireless communication. In practial part of this bachelor's thesis is solved temperature measurment task by construction of holow needle with digital sensor inside. Data elaboration is done by A/D converter in ATmega8 – L microcontroller. Wireless data tranfer was done by Bluetooth technology. For the purposes of immediate temperature control was included seven segment LED display. Part of realisation was to design printed circuit board and prototype assembly.
Klíčová slova:
ATmega8; Bluetooth; Měření teploty; sedmisegmentový displej LED displej; vpichovací teploměr; ATmega8; Bluetooth; penetration thermometer; seven segment LED display; Temperature measurment
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/27455