Original title:
Bezdrátové měření teploty připravovaného pokrmu
Translated title:
Wireless temperature measurement prepared food
Authors:
Pospíšil, Jiří ; Matyáš, Pavel (referee) ; Zuth, Daniel (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Tato bakalářská práce má za cíl kontaktní měření teploty, následné vyhodnocení a bezdrátový přenos informací. Teoretická část pojednává o základních vlastnostech a funkcích mikrokontroléru a bezdrátové komunikace. V praktické části byla vyřešena úloha měření teploty připravovaného pokrmu sestrojením jehly obsahující digitální teplotní čidlo. Vyhodnocení bylo provedeno pomocí A/D převodníku mikrokontroléru ATmega8 – L, který zajišťuje i funkci řídící jednotky. Bezdrátový přenos dat byl realizován pomocí technologie Bluetooth. Pro možnost okamžitého zobrazení teploty uživateli byl použit sedmisegmentový LED displej. Součástí realizace byl návrh plošného spoje a sestrojení prototypu.
The goals of this bachelor's thesis are temperature measurment, data elaboration and wireless data transfer. Theoretical part introduces basic properties and functions of microcontroller and wireless communication. In practial part of this bachelor's thesis is solved temperature measurment task by construction of holow needle with digital sensor inside. Data elaboration is done by A/D converter in ATmega8 – L microcontroller. Wireless data tranfer was done by Bluetooth technology. For the purposes of immediate temperature control was included seven segment LED display. Part of realisation was to design printed circuit board and prototype assembly.
Keywords:
ATmega8; Bluetooth; penetration thermometer; seven segment LED display; Temperature measurment; ATmega8; Bluetooth; Měření teploty; sedmisegmentový displej LED displej; vpichovací teploměr
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/27455