Original title:
Komunikační kanály jako součást systémové základny gastro podniků
Translated title:
Communication channels, the part of the system base of gastronomic companies
Authors:
Vondra, Zdeněk ; Krsek, Libor (advisor) ; Škráčková, Vendula (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této práce je sestavit základní teoretické předpoklady procesů komunikace (výměny informací) podniku určitého odvětví. Provézt analýzu těchto procesů u existujících podniků za účelem vytvoření pevnější teoretické základny pro hodnocení komunikačních a zprostředkovaně informatických charakteristik v odvětví. V rámci výsledků analýzy určit možnost podpory zkoumaných procesů pomocí informačních a komunikačních technologií a jejich hlubší zapracování do dílčích firemních procesů. Problémem řešeným v této práci je, jak realizovat vnitřní a vnější výměnu informací tak, aby podnikatel efektivním způsobem dosáhl plánovaného obchodního záměru v daném konkrétním odvětví. Tato práce popisuje situaci v oblasti gastronomie. Základní systémové principy těchto podniků jsou na komunikaci velmi silně závislé. Kvalita výměny informací zahrnující i stupeň jejich informatické podpory ovlivňuje postavení subjektu na trhu a tedy jeho celkovou úspěšnost.Goal of this document is to compile the basic theory of communication processes (exchange of information) of the company from the specific branch of the market. Make an analysis of these processes in real companies in order to make more suitable theory for evaluation characteristics of communication and vicariously informatics in the branch. Within the analysis, next goal is to point out the possibilities of information and communication technology support for the processes and find out the way how to implement them into company workflow. The problem analyzed in this document is, how to practise internal and external exchange of information to reach the planned business goal in branch effectively. This document describes the situation in gastronomy. System basics of the companies from this branch depend very much on the communication. Quality of information exchange including the level of informatics support affects their status on the market, which is equal to the fruitfulness.
Keywords:
Business information system; Communication; Communication channels; Gastronomy; Processes; Gastro; Komunikace; Komunikační kanály; Podnikový informační systém; Procesy
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/9945