Original title:
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Translated title:
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals for its Improvement
Authors:
Prochásková, Lucie ; Lojkásková, Martina (referee) ; Karas, Michal (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská Abstract:
[cze][eng]
Bakalářská práce je zaměřena na finanční hodnocení společnosti Nestlé Česko, s. r. o. za období 2010 - 2014 pomocí metod finanční analýzy. Práce je rozdělena do šesti částí. První část bakalářské práce obsahuje teoretická východiska a metody finanční analýzy, v druhé části jsou uvedeny základní informace o společnosti a konkurenční firmě. Třetí část se zabývá analýzou okolí podniku. Čtvrtá část zahrnuje analýzu hospodaření podniku a zjištění nedostatků. Pátá část obsahuje shrnutí bakalářské práce. A poslední část šestá obsahuje návrhy řešení na zlepšení finanční situace společnosti.
The bachelor’s thesis focuses on the financial analysis of the company Nestlé Česko, s.r.o. during the four years between 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 using methods of financial analysis. This work is divided into six parts. First part contains theoretical approaches and financial analysis mehods, second part introduces basic information about the company and the competitor’s company. Third part is focused on company environment analysis. Fourth part includes analysis of the company's performance and identification of shortcomings. Fifth part summarizes the thesis. And last part contains recommendations for improving the financial situation of the company.
Keywords:
balance sheet; financal ratios; financial analysis; horizontal and vertical analysis; profit and loss statement; systems indicators; the differential indicators; finanční analýza; poměrové ukazatele; rozdílové ukazatele; rozvaha; soustavy ukazatelů; vertikální a horizontální analýza; výkaz zisků a ztrát
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/61167