Název:
Klimatizace hotelové kuchyně
Překlad názvu:
Air-cinditioning of hotel kitchen
Autoři:
Mazáč, Ondřej ; Pavelek, Milan (oponent) ; Janotková, Eva (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Cílem diplomové práce bylo navrhnout a dimenzovat zařízení pro klimatizaci hotelové kuchyně dle zadaných parametrů. Řešení se zabývá výpočtem množství větracího vzduchu, tepelných ztrát a zisků a psychrometrický výpočet pro letní a zimní provoz. Také obsahuje návrh vzduchovodů, koncových prvků, klimatizační jednotky a větrání strojovny. Dále se skládá z návrhu systému měření a regulace, výpočtu spotřeby energií, technické zprávy a položkového soupisu materiálu. Početní řešení je doplněno o výkresovou dokumentaci.
The objective of my thesis was to suggest and size the equipment for a hotel kitchen air-conditioning according to the given parameters. This thesis deals with the calculation of the amount of circulating air, heat loss and profit and the psychometric calculation for summer and winter operation. It also contains the design of air channels, terminal components, air-conditioning unit and ventilation of machine room. Furthermore, it comprises of the suggestion of measurement system and regulation, estimation of energy demand, technical report and list of material items. The calculation is equipped with drawing documentation.
Klíčová slova:
klimatizace; kuchyň; větrání; air-conditioning; kitchen; ventilation
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/16427