Název:
Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů
Překlad názvu:
The system of quality assessment of meat as feedstock for the production of durable and fermented salamis
Autoři:
PIRTYÁKOVÁ, Lucie Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ovlivněna. Dále jsem posoudila možnosti využití norem hodnocení jakosti a kvality a na technologii výroby salámu Vysočina sestavila plán HACCP. Na závěr se zabývám současným trhem a spotřebou surovin pro masnou výrobu v ČR i v rámci celé EU.In my diploma thesis I recommend operating system of the choice of feedstock for the production of durable and fermented salamis. I Choose raw materials for the production of durable salamis according to established criteria for evaluating quality of raw materials and influences, which are affected. Next, I examined the possibilities of evaluation of quality standards and for the production technology of salami Vysočina I put together HACCP plan. In conclusion, I describe the current market and the consumption of raw materials for meat production in the Czech and the entire European Union
Klíčová slova:
jakost; maso; systém HACCP; trh s masem; trvanlivost; trvanlivé a fermentované salámy; durability; durable and fermented salamis; HACCP system; market of meat; meat; quality Citace: PIRTYÁKOVÁ, Lucie. Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. České Budějovice, 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/14691