Název:
Analýza produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice
Překlad názvu:
Analysis of the production of broiler chickens on the farm Agro Čejetice
Autoři:
RIŠKOVÁ, Martina Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Produkce drůbežího masa má v ČR a ve světě stále stoupající trend. Je to dáno především vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním intervalem, dietetickými vlastnostmi masa, účinností přeměny živin krmiva a také nezavilostí výroby na půdě. Ročně je v celé Evropské Unii vyprodukováno kolem 5,9 miliardy brojlerových kuřat. Předmětem mé bakalářské práce bylo vypracování literární rešerše a analýzy produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice s.r.o. Shromažďování vstupních dat proběhlo v časovém sledu 3 let (2008 ? 2010). Bakalářská práce je zaměřena na přírůstky brojlerových kuřat a spotřebu kompletních krmných směsí v daném podniku.Production of poultry meat in the Republic and in the world has upward trend. This is primarily due to the highly fattening ability, reproductive short interval, dietetic properties of meat, good efficiency of conversion of feed nutrients and by independences food production of soil. Every year across the European Union is produced about 5.9 billion broiler chickens. The subject of my bachelor´s dissertation was to develop a literature search and analysis of broiler production in the farm Čejetice Agro Ltd. Collection of input data was realised in chronological period of 3 years (2008-2010). The dissertation is focused on the gains of broiler chickens and the consumption of complete feed in this company.
Klíčová slova:
brojlerová kuřata; chov drůbeže; produkce; přírůstek; ustájení.; výkrm; broiler chickens; fattening; growth; housing.; poultry breeding; production Citace: RIŠKOVÁ, Martina. Analýza produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/18368