Název:
Návrh vhodných doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti pro vybraný minipivovar
Autoři:
Kolajová, Kamila Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Kolajová, K., Návrh vhodných doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti pro vybraný minipivovar. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita, 2023. Hlavním cílem bakalářské práce je navrhnout vhodné pracovní kroky, které povedou k rozvoji minipivovaru Syrovar a díky tomu zlepší své postavení na trhu v pivovarnickém odvětví. Návrhy vyhází se SWOT analýzy. K identifikaci vnějšího prostředí je využita PESTE analýza a Porterova analýza pěti sil. Vnitřní prostředí je popsáno pomocí faktorů technického rozvoje, marketingových a distribučních faktorů, výrobních faktorů, pracovních zdrojů a finanční analýzy.Kolajová, K., Proposal of Suitable recommendations for enhancing competitiveness for a selected minibrewery. Bachelor's Thesis. Brno: Mendel University, 2023. The main objective of the bachelor's thesis is to suggest appropriate measures that will contribute to the development of the Syrovar minibrewery, thereby improving its position in the brewery industry market. The recommendations are derived from a SWOT analysis. To identify the external environment, a PESTE analysis and Porter's five forces analysis are employed. The internal environment is described through factors such as technological develoment, marketing and distibution factors, production factors, labor resources, and financial analysis.
Klíčová slova:
competitiveness; external analysis; internal analysis; konkurenceschopnost; návrh strategie; PESTE analysis; PESTE analýza; Porter's five forces analysis; Porterova analýza pěti sil; SMART method; SMART metoda; strategy proposal; SWOT analysis; SWOT analýza; vnitřní analýza; vnější analýza