Název:
Heuristiky v rozhodování spotřebitelů na trhu udržitelných potravin
Autoři:
Kučerová, Anna Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Udržitelnost a udržitelné potraviny jsou čím dál tím více ve společnosti diskutovaným tématem. Jejich důležitost se zvyšuje kvůli ochraně životního prostředí, které je vlivem potravinového průmyslu ničeno. Diplomová práce byla vytvořena za cílem vytvoření správné marketingové komunikační strategie, k propagaci trvale udržitelných potravin v České republice. Cíle bylo dosaženo pomocí analýzy dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 750 respondentů (n=750). Na základě jejich odpovědí vznikla marketingová doporučení pro zvýšení prodeje udržitelných potravin, které byly podpořeny behaviorálními teoriemi spotřebitelského chování.Sustainability and sustainable food are an increasingly discussed topic in society. Their importance is increasing due to the protection of the environment, which is being destroyed by the food industry. The diploma thesis was created with the aim of creating a proper marketing communication strategy to promote sustainable food in the Czech Republic. The objective was achieved through the analysis of a questionnaire survey in which 750 respondents (n=750) participated. Based on their responses, marketing recommendations for increasing sales of sustainable food were developed, supported by behavioural theories of consum-er behaviour.
Klíčová slova:
bio potraviny; heuristics of decision making; heuristiky rozhodování; marketing strategy; marketingová strategie; organic food; sustainability; sustainable food; udržitelnost; udržitelné potraviny