Název:
Významné aspekty udržitelné kávy a doporučení pro kavárny
Autoři:
Skýbová, Tereza Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Skýbová, T. Významné aspekty udržitelné kávy a doporučení pro kavárny. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2023. Cílem bakalářské práce je navrhnout doporučení pro kavárny, která povedou k rozšíření povědomí a prodejnosti udržitelné kávy. Literární rešerše představí kávu jako komoditu, udržitelnou produkci kávy a jednotlivé organizace, které udržitelný přístup ke kávě podporují. Zjištěné informace budou následně využity ve výsledkové části. V té bude nejprve zanalyzované kavárenské odvětví. Hlavní výzkum práce se skládá z polostrukturovaných rozhovorů, které jsou doplněny dotazníkovým šetřením. Na závěr budou navržena různá doporučení, které podpoří povědomí udržitelné kávy a její prodejnost. Tyto doporučení budou finančně podložená.Skýbová, T. Significant aspects of sustainable coffee and recommendations for cafés. Bachelor thesis. Brno: Mendel University in Brno, 2023. The aim of the bachelor thesis is to propose recommendations for cafes that will lead to the expansion of awareness and marketability of sustainable coffee. The literature search will introduce coffee as a commodity, sustainable coffee production and the various organisations that promote a sustainable approach to coffee. The information will be used in the results section. In the empirical part, the coffee sector will first be analysed. The main research of the thesis consists of semi-structured interviews, which are complemented by a questionnaire survey. Finally, various recommendations will be proposed to promote sustainable coffee awareness and marketability. These recommendations will be financially backed.
Klíčová slova:
commodity coffee; Direct Trade; Fairtrade; komoditní káva; specialty coffee; sustainability; sustainable coffee; udržitelnost; udržitelná káva; výběrová káva