Original title:
Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa
Translated title:
The influence of nutrition of carp (Cyprinus carpio) on the qualitative characteristics of meat
Authors:
JANOUŠEK, Petr Document type: Bachelor's theses
Year:
2010
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Obilovina triticale zpracovaná v různých formách (šrotovaní, tepelná úprava) a její vliv na kvalitativní vlastnosti masa (obsah tuku, výtěžnost, textura) byl sledován na tržním kaprovi (Cyprinus carpio) v Nadějské soustavě rybníků: Horák, Baštýř a Fišmistr. Ve svalovině byl stanoven obsah živin: dusíkáté látky, tuk, popel, bezdusíkaté látky výtažkové a sušina. Byl stanoven produkční podíl přirozené potravy a doplňkového krmiva. Na filetech byly měřeny základní texturní vlastnosti jako je tuhost, žvýkatelnost, elasticita a soudržnost.Cereal triticale worked in various forms (kibbled, heat treatment) and its impact on the quality characteristics of meat (fat, yield, texture) was observed on the market carp (Cyprinus carpio) in ponds system Naděj: Horák, Baštýř a Fišmistr. The content of nutrients was determined in the fish muscle: crude protein, fat, ash and solids. Production share of natural food and supplementary feeding has been set. The fillets were measured basic texture properties such as hardness, chewiness, springiness and cohesiveness.
Keywords:
Cyprinus carpio; nutrient content in meat; textural properties; triticale; Cyprinus carpio; obsah živin v mase; texturní vlastnosti; triticale Citation: JANOUŠEK, Petr. Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa. České Budějovice, 2010. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/15347