Název:
Zajištění kvality v technologii výroby piva
Překlad názvu:
Quality assurance in beer brewing technology
Autoři:
POLANECKÝ, Lukáš Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předmětem bakalářské práce ?Zajištění kvality v technologii výroby piva? je systém řízení jakosti dle požadavků normy 9000 a systém řízení bezpečnosti potravin podle požadavků normy ISO 22000, systém kritických bodů (HACCP) a legislativní požadavky a předpisy. V bakalářské práci je popsána charakteristika výše uvedených systémů. V práci je také uvedena charakteristika základních surovin pro výrobu piva a aplikace systému HACCP v pivovarství.The subject of the Bachelor thesis "Ensuring quality in beer production technology" is a quality management system according to standard 9000 and food safety management system according to ISO 22000, a system of critical control points (HACCP) and legislative requirements and regulations. The work describes the characteristics of the above systems. The paper also documents the basic characteristics of the raw materials for beer production and application of the HACCP system in the brewing industry.
Klíčová slova:
HACCP; jakost; legislativa; normy ISO; potravinářský průmysl; řízení; food industry; HACCP; ISO standards; legislation; management; quality Citace: POLANECKÝ, Lukáš. Zajištění kvality v technologii výroby piva. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19683