Original title:
Faktory ovlivňující výtěžnost při výrobě uzené makrely
Translated title:
Factors influencing yield at smoked mackerel production
Authors:
KÖLBL, Antonín Document type: Bachelor's theses
Year:
2010
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem této práce je určit faktory mající vliv na výtěžnost při výrobě uzené makrely a přispět tak ke zpracování správných technologických postupů při zpracování makrel. V práci jsou zachyceny klíčové momenty technologického postupu při zpracování ryb do výrobků pro tržní sféru a uvedeny výsledky vlastního sledování. Byly porovnány výtěžnosti při suchém a mokrém rozmrazování, při použití solného roztoku, při různém postupu navěšování a zchlazování.The aim of this study is to determine the factors affecting the yield in the production of smoked mackerel and contribute to the process of good technology practices in the processing of mackerel. The paper captured the key moments of technological progress in the processing of fish products to the market sphere and the results of their own monitoring. Were compared to yield in dry and wet thawing, using a saline solution in different ways hunging and cooling.
Keywords:
fish processing; mackerel; smoked fishs; yield; makrela; uzení ryb; výtěžnost; zpracování ryb Citation: KÖLBL, Antonín. Faktory ovlivňující výtěžnost při výrobě uzené makrely. České Budějovice, 2010. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/15348