Název:
Rozdíl náročnosti zdrojů (energie, voda) u konvenčního a robotického dojení
Autoři:
TUREK, Tomáš Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce se zaměřuje na rozdílné náročnosti spotřeby elektrické energie a vody u konvenčních a robotických dojíren. Získávání dat od spotřebitelů bylo realizováno pomocí dotazníkové metody. Vytvořený dotazník se poslal zemědělským podnikům s produkcí mléka u skotu. Ze získaných dat od spotřebitelů byly vytvořeny grafy a tabulky, ze kterých lze zjistit jednotlivé spotřeby elektrické energie a vody.This paper focuses on the differences in electricity and water consumption between conventional and robotic milking parlours. Data collection from consumers was carried out using a questionnaire method. The developed questionnaire was sent to farms with cattle milk production. From the data collected from the consumers, graphs and tables were created from which individual electricity and water consumption can be determined.
Klíčová slova:
dojírna; konvenční dojírna; robotická dojírna; spotřeba elektrické energie; spotřeba vody; conventional milking parlor; electricity consumption; milking parlor; robotic milking parlor; water consumption Citace: TUREK, Tomáš. Rozdíl náročnosti zdrojů (energie, voda) u konvenčního a robotického dojení. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/68053