Název:
Zdravý životní styl jako trend v marketingu
Překlad názvu:
Healthy lifestyle as a trend in marketing
Autoři:
LOULOVÁ, Anna Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá marketingem a jeho vlivem na zdravý životní styl, přičemž zkoumá jejich vzájemné souvislosti. Konkrétně se zaměřuje na to, co podnítí spotřebitele k nákupu zdravých produktů a jak jsou zdravé produkty oblíbené oproti konvenčním potravinám. Pro výzkum byla vybrána společnost Racio s.r.o., která se zabývá zdravou výživou. Cílem bakalářské práce je zhodnotit marketingovou komunikaci a produktové portfolio této společnosti. Pomocí analýzy konkurence a kvantitativního výzkumu jsou formulována doporučení. Tato doporučení ve formě inovací jsou navržena tak, aby podtrhovala myšlenku zdravého životního stylu.This bachelor thesis deals with marketing and its influence on healthy lifestyles, and explores their connections to each other. Specifically, it focuses on what prompts consumers to purchase healthy products and how healthy products are popular compared to conventional foods. Racio s.r.o., a health food company, was selected for the research. The aim of the bachelor thesis is to evaluate the marketing communication and product portfolio of this company. Using competitive analysis and quantitative research, recommendations are formulated. These recommendations in the form of innovations are designed to underline the idea of a healthy lifestyle.
Klíčová slova:
alternativní výživové trendy; komunikační strategie; marketing; produktové portfolio; zdravé stravování; alternative nutrition trends; communication strategy; healthy eating; marketing; product portfolio Citace: LOULOVÁ, Anna. Zdravý životní styl jako trend v marketingu. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/67104