Název:
Způsoby senzorického hodnocení bobulí révy vinné
Autoři:
Vlčková, Miroslava Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V bakalářské práci se zabývám způsoby senzorického hodnocení bobulí révy vinné. V první, literární, části zkoumám informace o stavbě bobulí, biochemie bobulí a faktorech ovlivňujících zralost bobulí. V druhé půlce literární části zjišťuji informace o typech zralostí bobulí, senzorickém a analytickém hodnocení. V experimentální části bakalářské práce provádím senzorické hodnocení bobulí přímo ve vinohradu a analytické měření v laboratoři. Na hodnocení mám odrůdy Rulandské bílé, Sauvignon, Hibernal, Savilon a Bronner.In my work I deal with methods of sensory evaluation of grapevines. In the first part I research informations about structure of grapevines, as well biochemistry of grapevines and as well factors affecting of maturity of berry. In the second half of work I identify informations about types of maturity berry, and about sensory and analytical evaluation. In experimental part of work I do sensory evaluation directly in the vineyard and analytical evaluation in the laboratory. For evaluation I have varieties as Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Hibernal, Savilon and Bronner.
Klíčová slova:
biochemie bobule; senzorické hodnocení; stavba bobule; zralost