Original title:
Vývoj spotřebitelských preferencí na trhu vajec v ČR
Authors:
Němcová, Monika Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce se zabývá tím, jaké má spotřebitel preference na trhu vajec. Úvodem pojednává o agrárním trhu, specificích poptávky a také vybrané komoditě, tedy vejci. Vejce jsou velmi důležitou potravinou ve výživě, a tak jsou součástí jídelníčku většiny lidí. Cílem práce je zjistit, jaké informace spotřebitele zajímají při nákupu vajec. Tyto informace jsou získány pomocí dotazníkového šetření a jsou zaměřeny na základní charakteristiky, jako jsou cena, barva skořápky, nebo zda jsou informace uváděné na obalu pro spotřebitele dostačující, případně, které další informace by dále uvítali.The Bachelor Thesis deals with what are the consumer preferences on the eggs market. By way of introduction discusses the agricultural fair, specifics of demand and also selected commodity, which means eggs. Eggs are very important food in the nutrition and so are parts of a diet of most people. The aim of this thesis is to find out what information is of interest to consumers when buying eggs. These information is get through questionnaire survey and is focused on basic characteristics, such a price, colour of shell, or whether information mentioned on wraps are sufficient for the consumer sufficient, or what extra information would be welcomed.
Keywords:
agrobyznys; agrární trhy; komoditní vertikála; vejce