Název:
Základní parametry moštů révy vinné
Autoři:
Výmola, Tomáš Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V této bakalářské práci byla po prostudování získaných domácích, tak i zahraničních zdrojů rozebraná tématika základní parametry moštu révy vinné, výrobě vína a následně k častým chorobám a vadám vína dochází již ve vinici, během zpracování hroznů, kvašení rmutu nebo i samotném véně během jeho zpracování nebo po následném plnění do lahvíIn this bachelor´s work was after studying the collected domestic and foreign sources analysed consisted of the basic parameters of the must of the vine, wine production and subsequently to frequent diseases and defects of the wine where we can meet. To the overall quality of the wine occurs in the vineyard, during the processing of the grapes, fementation of the mas hor even in the achal wine during his training or after the subsequent filling into bottles.
Klíčová slova:
aromatické látky; asimilovatelný dusík; choroby vína; cukernatost; dělení a druhy vín; hodnota pH; hroznový mošt; jednoduché organické látky; organické kyseliny; |fenolické| |látky|