Název:
Vliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktu
Autoři:
KLÍMA, Tomáš Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se věnuje technologii pěstování chmele otáčivého a kvalitě produktu chmele, tedy chmelovým hlávkám. V teoretické části práce obecně definuje chmelovou rostlinu a odrůdy pěstované na území České republiky. Dále se věnuje ochraně před škůdci a chorobami, hnojení chmele a technologii využívané při pěstování. Na závěr se obecná část věnuje zpracování chmelového produktu. V praktické části pak práce stanovuje obecně platná východiska v technologii pěstování chmele otáčivého. Na polním pokusu je pak testován vliv přípravku NanoFYT Si, který obsahuje částice SiO2. Tento pokus je následně vyhodnocen a diskutován se současnými výzkumy věnujícími se vlivu křemíku na polní plodiny.The thesis is focused on the technology of hop growing and the quality of the product of hops, i.e., hop cones. The theoretical part of the thesis defines the hop plant in general and varieties produces in the Czech Republic. It also deals with protection against insect and diseases, fertilization of hops and the technology used in cultivation. Finally, the theoretical part deals with the processing of the hop product. In the practical part, the thesis establishes generally valid rules in hop cul-tivation technology. The effect of NanoFYT Si, which contains SiO2 particles, is then tested in a field experiment. This experiment is then evaluated and discussed with previous research on the effect of silicon on field crops.
Klíčová slova:
Chmel otáčivý; křemík; technologie pěstování; využití chmele.; cultivation technology; Hops; silicon; use of hops Citace: KLÍMA, Tomáš. Vliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktu. České Budějovice, 2022. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/64858