Název:
Možnosti využití krmných aditiv ve výkrmu býků
Autoři:
VALTOŠOVÁ, Gabriela Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá využitím aditivních látek ve výkrmu býků. Teoretická část začíná stručným popisem fyziologie trávení přežvýkavců a hlavními plemeny skotu uplatňující se ve výkrmu. Následuje obecná charakteristika doplňkových látek, jejich rozdělení a za jakým účelem se používají. Vybrané aditivní látky jsou podrobněji popsány, zejména jejich vliv na celkové zdraví zvířat, průměrné denní přírůstky nebo kvalitu masa poražených zvířat. Praktickou část nahrazuje doporučení pro praxi a porovnání reálné krmné dávky, která je uplatňována v zemědělském podniku zaměřeným na výkrm býků a jeho teoretické upravené verze vedoucí k vyšší efektivnosti za použití aditivních látek.This bachelor thesis deals with the use of additives in fattening bulls. The theoretical part begins with a brief description of the physiology of the ruminant difestion and the main breeds of beef cattle used for fattening. The following is a general description of the additives, their groups and the purpose for which they are used. Chosen additives are described in more detail, especially their effect on overal he-alth, average daily gains or meat quality of slaughtered animals. The practical part were replaces by the recommendations for practise and the comparison of the real feed ration, which is applied in the farm focused on fattening bulls and its theoretical modified verison leading to higher efficiency using additives.
Klíčová slova:
enzymy; krmné aditivní látky; mikrořasy; močovina; probiotika; výkrm býků; éterické oleje; enzymes; essential oils; fattening bulls; feeding additives; mikroalgae; probiotics; urea Citace: VALTOŠOVÁ, Gabriela. Možnosti využití krmných aditiv ve výkrmu býků. České Budějovice, 2022. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/64659