Název:
Obsah jodu v mléce z konvenčních a ekologických chovů
Autoři:
HOLÍKOVÁ, Michaela Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá stanovením a vyhodnocením obsahu jodu v mléce získaného z ekologických a konvenčních chovů. Šetření probíhalo od června do prosince 2021. Zjištěné výsledky obsahu jodu v biomléce byly porovnány se zjištěnými výsledky obsahu jodu v konvenčním mléce. Dále byl stanoven obsah jodu v mléčných výrobcích z biomléka.This bachelor thesis deals with the determination and evaluation of iodine content in milk obtained from organic and conventional farms. The investigation was carried out from June to December 2021. The observed results of iodine content in organic milk were compared with the results of iodine content in conventional milk. Furthermore, the iodine content of the bio-milk products was determined.
Klíčová slova:
biomléko; ekologické chovy; jod; konvenční chovy; mléčné výrobky; bio-milk; conventional farming; dairy products; iodine; organic farming Citace: HOLÍKOVÁ, Michaela. Obsah jodu v mléce z konvenčních a ekologických chovů. České Budějovice, 2022. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/64453