Název:
Podnikatelský záměr nového gastronomického zařízení
Překlad názvu:
Food & Beverage Business Plan
Autoři:
NIMRICHTROVÁ, Alžběta Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2021
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato diplomová práce se v části teoretické zabývá zkoumáním náležitostí podnikatelského záměru a jeho specifik v oboru gastronomie na základě literární rešerše. V části praktické pak dochází k aplikaci teoretických poznatků při sestavování podnikatelského záměru pro zamýšlený projekt veganského bistra. Je představena úplná koncepce plánovaného podnikání a určena nejvýznamnější konkurence v lokalitě. Dochází ke zpracování marketingového plánu a určení nákladů na marketingové aktivity. Nejvýznamnější částí záměru je pak finanční plánování, kde dochází k předpovědi nákladů, výnosů a výsledku hospodaření, jsou sestaveny plánované rozvahy a výkazy zisku a ztráty na 5 let životnosti projektu. Jsou též zohledněna rizika, jež mohou zamýšlené podnikání ovlivnit. V neposlední řadě jsou identifikována doporučení pro ekonomickou udržitelnost projektu.This thesis deals with business plan and its specifics in Food & Beverage Industry based on an academic research. In the practical part, business plan for a vegan bistro is created based on information previously researched. The concept of the bistro is presented in detail together with the competition analysis. Marketing plan is created and costs of marketing communication are determined. The main emphasis is on financial planning of the project, costs, revenues and profit/loss generated are identified. Balance sheets together with profit and loss statements aree established for 5 years of operation. Risks of the project are identified as well. Last but not least, recommendations for economical sustainability are suggested.
Klíčová slova:
bod zvratu; ekonomická udržitelnost; finanční plán; finanční ukazatele; konkurence; marketingová komunikace; podnikatelský záměr; rozvaha; SWOT analýza; výkaz zisku a ztráty; balance sheet; breaking point; business plan; costs and revenues; economical sustainability; financial planning; financial ratios; marketing communication; profit and loss statement; SWOT matrix Citace: NIMRICHTROVÁ, Alžběta. Podnikatelský záměr nového gastronomického zařízení. České Budějovice, 2021. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/63385