Název:
Základní aspekty výživy nosných plemen slepic
Autoři:
PAPOUŠKOVÁ, Tereza Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2020
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se věnuje správné výživě slepic určených k produkci vajec. Jedná se zde především o nosnice chované ve velkochovech. Jsou zde uvedeny informace o nejlepších čistokrevných plemenech chovaných u nás v malochovech a hybridech nosného typu využívaných ve velkochovech. Dále o anatomii a fyziologii trávicího traktu slepice, obecné pojednání o živinách, mineráliích a vitamínech. Tyto informace jsou poté podrobně popsány s ohledem na konkrétní kategorie zvířat a jejich potřeby. This bachelor thesis deals with the proper nutrition of hens intended for egg production. These are mainly laying hens kept in large farms. It deals with information about the best purebred breeds bred in our country in small farms and laying type hybrids used in large farms. Furthermore, the anatomy and physiology of the digestive tract of the hens, a general treatise on nutrients, minerals and vitamins. This information is then closly describe in more detail with regard to specific categories of animals and their needs.
Klíčová slova:
drůbež; minerální látky; plemena; vitamíny; Výživa; breeds; mineral substances; Nutrition; poultry; vitamins Citace: PAPOUŠKOVÁ, Tereza. Základní aspekty výživy nosných plemen slepic. České Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/59215