Název:
Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva
Překlad názvu:
Changes of selected indicators during the aging of beer
Autoři:
NOVÁK, Jan Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2020
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň prokvašení piva. Výsledky analýzy piv z Minipivovaru Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a pivovaru Litovel, a.s. jsou v jednotném technologickém čase výroby na konci zrání těsně před stáčením porovnány se vzorky piv zakoupenými v tržní síti v České republice.The diploma thesis deals with the monitoring of selected quality parameters of chemical analysis during the beer maturation. The course of the change in alcohol content, the actual and apparent extract in the beer, the extract of the original wort and the degree of fermentation of the beer were monitored. Results of the analysis of beers from the Mini-Brewery of the Faculty of Agriculture of the University of South Bohemia in České Budějovice and the brewery Litovel, a.s. are compared in a uniform technological time of production at the end of maturation just before bottling with samples of beers purchased in the market network in the Czech Republic.
Klíčová slova:
chemická analýza; jakost; kvašení; minipivovar; pivo; porovnání; technologie; zrání; beer; chemical analysis; comparison; fermentation; maturation; microbrewery; quality; technology Citace: NOVÁK, Jan. Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva. České Budějovice, 2020. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/54202