Název:
Nové trendy v produkci a spotřebě biopotravin
Překlad názvu:
New trends in production and consumption of organic food
Autoři:
KORCOVÁ, Lucie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V literární rešerši jsem se věnovala legislativní úpravě ekologického zemědělství, vymezila jsem pojmy ekologické a konvenční zemědělství a dále jsem se zabývala principy ekologického zemědělství, kontrolním systémem, certifikací, označováním a kvalitou biopotravin a bioproduktů, biopotravinami na českém trhu a zpracovala jsem statistické údaje ekologického zemědělství a výroby biopotravin. V praktické části práce jsem se zabývala novými trendy v bioprodukci, novými trendy v prodeji biopotravin a biopotravinami ve veřejném stravování. The literature search is devoted to legislation in the area of organic farming, I defined the concepts of organic and conventional farming and I have dealt with the principles of organic agriculture, control systems, certification, labeling and quality of organic food and organic products, organic food in the Czech market, and I compiled statistics on organic farming and organic food production. In the practical part I have dealt with new trends in organic produce, new trends in sales of organic food and organic food in public catering.
Klíčová slova:
biopotraviny; bioprodukty; ekologické zemědělství; organic farming; organic food; organic products Citace: KORCOVÁ, Lucie. Nové trendy v produkci a spotřebě biopotravin. České Budějovice, 2010. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/15793