Název:
Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje
Překlad názvu:
Food quality and sales control system
Autoři:
ZLAMŠÍDLOVÁ, Adéla Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Podstatou diplomové práci na téma ?Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje? je seznámení se současnou legislativou ve vztahu k výrobnímu a obchodnímu řetězci potravin. V teoretické části jsou shrnuty zákony a vyhlášky České republiky, které se vztahují k výrobě a prodeji masa a masných výrobků. Je zde zpracována i evropská legislativa, kterou se musí čeští výrobci potravin řídit. Dále jsou zde popsány různé systémy řízení jakosti, které se používají k zajišťování bezpečné výroby potravin. Praktická část zahrnuje veterinární kontrolu v konkrétním potravinářském podniku. V něm jsem sledovala, jak probíhá kontrola zdravotní nezávadnosti u masa a masných výrobků. Ve všech úsecích výroby a zpracování je kladen důraz především na zabránění kontaminace. V celém výrobním závodu je nutno dodržovat přísná bezpečnostní a hygienická opatření. Přínosem práce bylo získání teoretického a praktického přehledu o činnosti výrobních závodů, včetně kontrolních orgánů.The object of this thesis which deals with ?Food quality and sales control system? is to inform about the current legislative as regards the productin and business food chain. In the theoretical part the laws and bills of the Czech Republic are summarized that relate to meat and meat product production. Also the European legislative is elaborated here which needs to be followed by all Czech producers. Further on, the thesis deals with different quality regulation systems that are used to ensure safe food production. The practical part includes the veterinary control in the particular food store. There I focused on how the control of the meat and meat products quality is carried out. In all the production and processing sections it is important to prevent the contamination. In the whole production plant it is important to follow strict security and sanitary rules. The asset of the thesis has been the gain of theoretical and practical overview of the production plant activity including the control authorities.
Klíčová slova:
bezpečnost potravin; kvalita; státní dozor; výroba potravin; zdravotní nezávadnost; food production; food security; health security; quality; state control Citace: ZLAMŠÍDLOVÁ, Adéla. Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje. České Budějovice, 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/14975