Název:
Nutraceutický vliv fermentovaných potravin na člověka
Překlad názvu:
Nutraceutical impact of fermented products on human
Autoři:
KORANDOVÁ, Eliška Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá nutraceutickým vlivem fermentovaných potravin na lidskou imunitu, na stav oxidativního stresu a na kvalitu života. Prezentuje probiotika, prebiotika a synbiotika a jejich předpokládaný vliv na lidské zdraví.This bachelor thesis deals with nutraceutical impact of fermented products on human immunity, on the state of oxidative stress and on the quality of life. It presents probiotics, prebiotics and synbiotics and their expected influence on human health.
Klíčová slova:
fermentované produkty; kvalita života; lipidní peroxidace; malondialdehyd; Nutraceutika; oxidativní stres; prebiotika; probiotika; synbiotika; volné radikály; fermented products; lipid peroxidation; malondialdehyde; Nutraceutics; oxidative stress; prebiotics; probiotics; quality of life; reactive oxygen species; synbiotics Citace: KORANDOVÁ, Eliška. Nutraceutický vliv fermentovaných potravin na člověka. České Budějovice, 2008. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/9625