Název:
Vliv vybraných faktorů na růst a jatečnou hodnotu vykrmovaných býků
Překlad názvu:
Influence selected factors on growth and carcass quality of fattening bulls
Autoři:
KOCINOVÁ, Marie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv vybraných faktorů na růst a jatečnou hodnotu vykrmovaných býků do porážkové hmotnosti u sledovaného stáda skotu plemene Českého strakatého skotu a jeho kříženců. Celkem bylo sledováno 70 kusů býků jednotlivých plemen, 32 býků byli českého strakatého plemene, 29 býků českého strakatého plemene s kříženci masných plemen a 9 býků bylo kříženců masných plemen skotu. Býci byli zastaveni na výkrm ve věku 9-12 měsíců a byli vykrmováni přibližně do dvou let, tedy do 24 měsíců věku.The aim of this study was to evaluate the influence selected factors on growth and carcass value of bulls fattened to slaughter weight in the reference herd of Czech Pied cattle breed and its crosses with meat breeds. A total of 70 pieces were observed among breeds of bulls, 32 bulls were of Czech Pied breed, 29 bulls of Czech Pied breed hybrid beef breeds bulls and 9 were crossbred beef cattle. Bulls for fattening were stopped at the age of 9-12 months and were fattened for around two years, 24 months of age.
Klíčová slova:
aberdeen angus; charolais; jatečná hodnota; jatečná výtěžnost; kombinovaný užitkový typ; masná užitkovost; masný užitkový typ; výkrmnost; zpeněžování skotu; český strakatý skot; aberdeen angus; carcass value; charolais; czech pied cattle; dressing percentage; fattening; liguidation of cattle; meat production; type of combined utility; utilitavian type of meat Citace: KOCINOVÁ, Marie. Vliv vybraných faktorů na růst a jatečnou hodnotu vykrmovaných býků. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/18693