Název:
Porovnání různých způsobů přípravy mléčné žlázy skotu k dojení
Překlad názvu:
Comparison of different ways of cattle lacteal gland preparation before milking
Autoři:
HAJNÁ, Lenka Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem diplomové práce bylo porovnat různé způsoby přípravy mléčné žlázy před vlastním dojením s ohledem na kvalitu mléka, délku trvání jednotlivých způsobů přípravy vemene a ekonomickou náročnost. Ve vybraném zemědělském podniku s chovem dojených krav českého strakatého plemene byly v dojírně postupně uplatňovány různé způsoby přípravy vemene k dojení - mokrá, pěnová a suchá toaleta. Jednotlivé způsoby byly aplikovány po dobu tří měsíců. Sledování probíhalo v období od dubna roku 2007 do prosince roku 2007.The objective of diploma work was comparing of different ways of cattle lacteal gland preparation before milking with reference to a milk quality, duration of selected ways of gland preparation and economic costs. There were gradually alleged various ways of gland preparations in parlour of selected agriculture company with breeding of Czech spotted dairy cows breeds {--} the wet, foam and dry way of cleanup. Selected ways of cleanup were applied for a period of three months. The monitoring proceeded in period since April till December 2007.
Klíčová slova:
dojení; kvalita mléka; mléčná žláza; skot; cattle; lacteal gland; milk quality; milking Citace: HAJNÁ, Lenka. Porovnání různých způsobů přípravy mléčné žlázy skotu k dojení. České Budějovice, 2009. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/7691