Název:
Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení
Překlad názvu:
Evaluation of the Economic Situation of a Selected Corporation and Proposals to its Improvement
Autoři:
Šefčíková, Beáta ; Ptáček, Roman (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2021
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstrakt: [cze][eng]
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace vybrané společnosti The Candy Plus Sweet Factory, s.r.o. ve sledovaném období 2015-2019 za pomocí vybraných metod finanční analýzy. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části je uveden hlavní cíl a metodika práce, dle které bude cíle dosaženo. Druhá část slouží k objasnění teoretických východisek práce, která jsou dále využita v praktické části. Třetí část obsahuje základní informace o společnosti a provedenou analýzu společnosti. V poslední části práce jsou představeny návrhy na zlepšení finanční situace společnosti v následujících letech.
The bachelor’s thesis is focused on the evalution of the financial situation of selected company The Candy Plus in the monitored period 2015-2019 using selected methods of financial analysis. The thesis is divided into four parts. The first part contains the main objective and the metodology according to which the objective will be achieved. The second part serves to explain the theoretical basis of the thesis, which are further used in the practical part. The third part contains bacis information about the company and the analysis of the company. The last part of the thesis presents proposals to improve the financial situation of the company in upcoming years.
Klíčová slova:
finanční analýza; likvidita; PESTLE analýza; rentabilita; rozvaha; SWOT analýza; výkaz zisku a ztráty; zadluženost; balance sheet; financial analysis; indebtedness; liquidity; PESTLE analysis; profit and loss statement; profitability; SWOT analysis
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/199246