Název:
Vliv použití enzymů na kvalitu vín
Autoři:
Floriánová, Jana Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá enzymy a jejich využitím při výrobě vína. Práce se zabývá též jejich vlivem na víno, jak z hlediska barvy a vůně, tak i chutě. V první části bakalářské práce jsou obsaženy nejen vinařské oblastem a odrůdám vína, ale také složení révy vinné. Další oblastí, která je v první části obsažena, jsou obecné pojmy enzymů. Ve druhé části se píše o technologii výroby vína, použití enzymů v dané technologii. Na závěr jsou popsány druhy uzávěrů a stoje na jejich výrobu.Bachelor thesis deals with enzymes and their use in wine production. The work also deals with their influence on wine, both in terms of color and aroma, as well as taste. The first part of the bachelor's thesis contains not only wine regions and wine varieties, but also the composition of grapevine. Another area that is included in the first part is the general concepts of enzymes. The second part describes the technology of wine production, the use of enzymes in the technology. Finally, the types of closures and the stand for their production are described.
Klíčová slova:
enzymy; kvalita vína; použití; senzorické ovlivnění