Název:
Choroby a vady vína
Autoři:
Sedláčková, Adéla Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá problematikou chorob a vad vína, které se mohou vyskytnout v průběhu procesu výroby. První část práce je věnována charakteristice složení suroviny, a to jak z hlediska morfologického, tak i chemického. Dále je zde stručně nastíněn postup výroby bílých a červených vín, a také charakteristika a povinnosti výrobce z hlediska legislativy. Druhá část práce pak pojednává o samotných chorobách a vadách. Popis problému vždy obsahuje stručnou charakteristiku, příčinu a průběh závady a v neposlední řadě také možnosti nápravy a prevence.The bachelor thesis deals with the problem of diseases and faults of wine that can occur during winemaking process. The first part of the thesis is dedicated to characterization of raw material composition from morphological and chemical point of view. There are outlined the procedure white and red wines production, as well as the characteristics and responsibilities of the producer from the point of view of the legislation. The second part of the thesis deals with diseases and faults of wine. The description of the problem always contains a short characteristic, the cause and course of the fault, the possibilities of remedy and prevention.
Klíčová slova:
choroba; náprava; prevence; příčina; vada; víno