Název:
Motivy a postoje host'ov reštaurácií k prepitnému
Autoři:
Krausová, Barbora Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
slo
Abstrakt: [cze][eng] Krausová, B. Motivy a postoje hostů restaurací ke spropitnému. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně 2018. Předmětem této bakalářské práce jsou motivy hostů českých restauracích ke spropitnému a faktory mající vliv na rozhodování se o jeho výšce, jejichž identifikace je hlavním cílem práce. V teoretické části je zpracovaná problematika cestovního ruchu, stravovacích služeb, kvality služeb, chování spotřebitelů, spokojenosti zákazníků a spropitného. Následuje vlastní analýza současného stavu stravovacích služeb v České republice. V další části jsou na základě dotazníkového šetření odhalené a vyhodnocené nejčastější motivy zanechávání spropitného a faktory ovlivňující jeho výšku. Závěrem jsou výsledky komparované se zahraničními výzkumy s obdobným předmětem studia a jsou formulovaná doporučení pro poskytovatele služeb.Krausová, B. Motives and attitudes of restaurant guests toward gratuities. Bachelor Thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. The main theme of this Bachelor´s thesis are motives of guests in Czech restaurants for gratuities and factors affecting decisions of its value, whose identification is the main goal of this thesis. The theoretical part covers problems of tourist industry, food service, service quality, consumer behaviour, satisfaction of customers and gratuities. Consequently, own analysis of the current state of food services in Czech Republic follows. The next part reveals and evaluates the most common incentives for leaving gratuities and factors affecting its value through questionnaire. The conclusion compares gained results with international research with similar case of study and formulates recommendations for providers of such services.
Klíčová slova:
dotazníkové šetření; kvalita služeb; spokojenost zákazníka; spotřebitelské chování; spropitné; stravovací služby