Název:
Optimalizace výroby pekárenského podniku
Autoři:
Hlahůlková, Šárka Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Hlahůlková, Š. Optimalizace výroby pekárenského podniku. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Bakalářská práce se zabývá optimalizací výroby pekárenského podniku s využitím vhodného softwaru. Cílem práce je navrhnout řešení optimální struktury výrobního plánu, které zároveň bere v úvahu omezené možnosti podniku. Zejména se jedná o omezení v podobě kapacity zařízení, maximálně akceptovatelné hranice nákladů a uměle zvoleného maximálního a minimálního množství výroby. V první části je popsána problematika operačního výzkumu a další základní charakteristiky týkající se tématu práce. Poté je představena samotná společnost. Praktická část popisuje zkoumaný problém a jeho základní znaky. Následně je sestaven model, pomocí kterého je nalezeno optimální množství výroby. Závěrem práce jsou získané výsledky shrnuty a doporučeny k aplikaci.Hlahůlková, Š. Optimization of bakery production. Bachelor’s thesis. Brno: Mendel University in Brno, 2018. The bachelor’s thesis deals with optimization of bakery production through the use of suitable software. The aim of the thesis is to propose a solution for the optimal structure of the production plan, which also takes into account the limited possibilities of the company, in particular, the device capacity, maximum acceptable costs and artificially selected maximum and minimum quantity of production. The first part describes the problems of operational research and other basic characteristics related to the topic of the thesis. Then, the company itself is introduced. The practical part describes the problem and its basic features. Subsequently, a model is created to find the optimal amount of production. In the conclusion, the results obtained are summarized and recommended for application.
Klíčová slova:
lineární programování; operační výzkum; optimalizace; plánování výroby