Název:
Responsible brand management
Autoři:
Bolfová, Natálie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
eng
Abstrakt: [eng][cze] Bolfová, N. Responsible Brand Management. Bachelor thesis. Brno: Mendel University, 2018. This bachelor thesis deals with the mutual relationship between corporate social responsibility and brand management in the Czech coffee industry and is applied on the local coffee-roasting plant Rituale caffè. The main aim of the thesis was, on the basis of a secondary data analysis of the Czech coffee market with its major brands, two questionnaire surveys for coffee consumers and Rituale caffè’s customers, analysis of current CSR activities, branding elements, and considering the threats, opportunities, strengths and weaknesses, to suggest recommendations for the future more responsible brand management. These recommendations include e.g. informing the general public about social and environmental problems with which coffee industry has to deal and promote their current responsible activities. Subsequently, creating a slogan, changing the coffee package material, or, if necessary, employing disadvantaged people. The final proposal is designed and calculated, and secures more responsible brand management, brand awareness and builds a loyalty program.Bolfová, N. Odpovědný management značky. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Tato bakalářská práce se zabývá vzájemným vztahem mezi společenskou odpovědností firem a managementem značky v Českém kávovém průmyslu a je aplikována na lokální pražírnu kávy Rituale caffè. Hlavním cílem bylo na základě sekundární analýzy Českého kávového trhu s předními značkami, dvou dotazníkových šetření pro konzumenty kávy a zákazníky Rituale caffè, analýzy momentálních odpovědných aktivit, současných prvků značky a zvážení všech příležitostí, hrozeb, silných a slabých stránek, navrhnout doporučení pro její budoucí odpovědnější management značky. Mezi tato doporučení patří mimo jiné, aby Rituale caffè informovalo veřejnost o společenských a environmentálních problémech, se kterými se kávový trh setkává a zveřejňovalo jejich aktuální odpovědné chování. Dále pak vytvoření sloganu, změnu materiálu balení kávy, nebo v případě potřeby, zaměstnání znevýhodněných. Finální návrh je navržen i s výslednou kalkulací a zajišťuje odpovědnější management značky, vyšší povědomí o značce a vytvoření věrnostního programu.
Klíčová slova:
kávový průmysl; společenská odpovědnost firem; věrnost značce; řízení značky