Název:
Budoucnost biopotravin a regionálních produktů v České republice
Autoři:
Krobotová, Eliška Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce na téma „Budoucnost biopotravin a regionálních produktů v České republice“ se zabývala analýzou konvenčního a ekologického způsobu hospodaření v České republice a dále problematikou biopotravin, regionálních a farmářských produktů. V práci byly zmapovány zástupci jednotlivých podniků pro Olomoucký kraj. Na základě metody rešeršního šetření, srovnávací metody a dotazníkového šetření byly v praktické části podrobně popsány a presentovány konkrétní způsoby hospodaření vybraných podniků. Z výsledku vyplývá, že biopotraviny, regionální a farmářské produkty jsou pro spotřebitele čím dál více atraktivnější.Bachelor thesis on "The Future of organic food and regional products in the Czech Republic" was engaged in the analysis of conventional and ecological methods of farming in the Czech Republic and the issue of organic food, regional and farmer's products. The work was mapped by representatives of individual enterprises for the Olomouc region. Based on the search method, the comparative methods and the questionnaire survey, the specific methods of farming of the selected enterpri-ses were described in detail and presented in a practical part. The result is that organic food, regional and farmer products are increasingly attractive to consumers.
Klíčová slova:
biopotraviny; bioprodukty; ekologické zemědělství; farmářské produkty; konvenční zemědělství; regionální produkt; spotřebitel