Název:
Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva
Autoři:
Chlápková, Tereza Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce jejíž název je „Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva“ pojednává především o výrobě sladů. V úvodu je popsána výroba sladu a jaké běžné slady se při výrobě piva využívají. Dále se práce zaměřuje na speciální slady, především na slady z netradičních obilovin a jejich možnosti využití v pivovarnictví. Popisuje náhražky, které se při výrobě piva využívají a jaký mají vliv na kvalitu piva. V závěru se práce zaměřuje na výrobu piva a jaký vliv mohou mít technologické změny na výsledné pivo.The bachelor thesis whose name is „Production and use of special malts for wort and beer production“ is mainly about malt production. The introduction describes the production of malt and what common malts are used in beer production. Furthermore, the work focuses on special malts, especially malts from non-traditional cereals and their use in brewing. It describes the substitutes used in beer production and how they affect the quality of the beer. In conclusion, the thesis focuses on the production of beer and what influence technological changes can have on the resulting beer.
Klíčová slova:
hvozdění; ječmen; náhražky sladu; pivo; slad