Název:
Káva a její účinky na lidský organismus
Autoři:
Kučerová, Marcela Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této bakalářské práce je zaměřit se na různé pozitivní a negativní dopady na lidský organismus spojené s konzumací kávy. Nejprve budu informovat o tom, jak se káva pěstuje, zpracovává a jaké je její chemické složení. Dále pak uvedu získané informace o pozitivních i negativních účincích kávy na lidský organismus. Závěr práce bude věnován i informacím o dvojí kvalitě kávových výrobků a o Fairtrade.The aim of this bachelor thesis is to focus on the various positive and negative effects on the human body associated with coffee consumption. First, I will inform you on how coffee is grown, processed and what is its chemical composition. Then I will give the information obtained about the positive and negative effect of coffee on the human body. The conclusion of the thesis will be devoted to news of double-quality coffee products, and about Fairtrade.
Klíčová slova:
chemické složení kávy; dvojí kvalita kávových výrobků; fairtrade; káva; kávovník; zpracování kávy