Název:
Možnosti výroby cukrovinek s využitím vybraných surovin
Autoři:
Vlčková, Petra Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá především tématem různých možností výroby cukrovinek za pomoci speciálních surovin. V první části se práce zaměřuje na obecnou technologii výroby cukrovinek, kde je nejdůležitější výroba cukrovarského sirupu a škrobového sirupu a jeho různé stupně zahuštění. Ve druhé části je rozpracována technologie výroby speciálních suro-vin a jejich extrakty. V prvním případě se zaměřuje na technologii výroby piva, především sladiny jako možné speciální suroviny. Dále technologie výroby vína a konkrétně vinného rmutu, jež by byl jako možná speciální surovina pro výrobu cukrovinek.This bachelor thesis is focusing on various types of production of hard candies by usage of special raw materials. In the first part the thesis focuses on the general production technology of hard candies where the most important area of attention are given to sugar syrup productions, starch syrup and its various degrees of concentration. In the second part the thesis focuses on the production technology of the special raw materials and their extracts. Firstly, it focuses on the beer production technology, especially the wort, as a possible special raw material. Furthermore, the technology of wine production and, in particular, wine mash, which might be a special raw material for the production of sweets.
Klíčová slova:
chmel; cukrovinky; kandyty; sladina; vinný rmut