Název:
Muffiny-moderní pekařský výrobek
Autoři:
Šafářová, Petra Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce „Muffiny – moderní pekařský výrobek“ je rozdělená do tří částí. U první je popsána charakteristika, historie a suroviny pro výrobu muffin. V druhé části je pozornost věnována výrobě. Ve třetí, praktické části, je vyhodnocen průzkum konzumace, sestavení šesti receptur, a proveden pekařský pokus s použitím pěti druhů kypřících prostředků. Jako nejlepší byly vyhodnoceny muffiny s použitím vinného kamene.Bachelor’s thesis „Muffins – modern baker’s product“ is devided into three parts. In the first part there is a description of characteristics, history and ingredients of muffin production. The second part is concentrated on production itself. And in the third part, practical one, you can find the evaluation of consumption research, composition of six recipes and interpretation of baking experiment with the use of five raising agents. The best muffins were with the use of winestone.
Klíčová slova:
cupcake; kypřidla; muffiny; pekařský pokus; průzkum konzumace; senzorické hodnocení; suroviny