Název:
Speciální čokoládové cukrovinky a problematika jejich výroby
Autoři:
Bednaříková, Veronika Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá čokoládou a čokoládovými pralinkami. První část teoretické části je zaměřena na historii čokolády, charakteristiku kakaovníku a také výrobu čokolády až po její skladování. Práce vymezuje také nežádoucí jevy, ke kterým může dojít během výroby a skladování. Dále je teoretická část zaměřena na pralinky, jejích výrobu a rozdělení do jednotlivých druhů. Praktická část bakalářské práce se týkala právě pralinek. Byl stanoven senzorický profil a získané výsledky byly zpracovány statistickými a grafickými metodami.Bachelor thesis deals with chocolate and chocolate pralines. The first part of the theoretical part focuses on the history of chocolate, the characteristics of the cocoa plant and the production of chocolate to its storage. The work also identifies undesirable phenomena that may occur during production and storage. Further, the theoretical part is focused on pralines, its production and distribution into individual species. The practical part of the bachelor thesis was about pralines. A sensory profile was determined and the results obtained were processed by statistical and graphical methods.
Klíčová slova:
kakao; pralinky; čokoláda; čokoládové výrobky