Název:
Stabilizace vín u malovinařů
Autoři:
Jančura, Šimon Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce na téma ,,Stabilizace vín u malovinařů“ se zabývá problematikou procesu výroby vína, jeho finalizace, stabilizace a lahvování v podmínkách malých vinařů. Pojednává o zákalech ve víně a doporučení prevence u malovinařů a vinařských podnicích. Práce se věnuje základní hygieně a sanitace u malovinařů a ve vinařských podnicích. V jednotlivých kapitolách je popsané, jak poznáme jednotlivé zákaly, jak se jim vyvarovat, jak s nimi pracovat a jak je v případě výskytu odstranit a víno následně stabilizovat. Práce se dále věnuje procesům školení ví-na jako filtrace a následnému lahvování a zrání vína v lahvích.The bachelor thesis "Wine stabilization in small-scale producers" deals with the process of wine production, its finalization, stabilization and bottling in conditions of small-scale winemakers. The work deals with hazes in wine and recommen-dations of prevention in small-scale wineries and winemakers. The thesis deals with basic hygiene and sanitation in small-scale wineries and winemakers. The individual chapters describe the individual hazards, how to avoid them, how to work with them and how to remove them in case of occurrence and how to stabi-lize the wine. The thesis also deals with the processes of enological treatment of wine as filtration and subsequent bottling and maturing in bottles.
Klíčová slova:
filtrace vína; stabilizace vína; zrání vína; zákal ve víně; školení vína